sábado, 11 de abril de 2015

Emprant AntConc de forma "seriosa". Elaboració de conclusions en el discurs del llenguatge polític a la premsa al TFG.

Bon vespre a tothom,

finalment, i com preveïa, l'assignatura em serà molt preciada per finalitzar el grau. Gràcies a Escriptures Hipertextuals he après a treballar amb l'AntConc de forma efectiva, i donat el grau de complexitat al que vull arribar a l'anàlisi de la premsa al meu treball de Final de Grau, "El tractament de l'Independentisme a la premsa: el cas de l'Onze de Setembre a la dècada de la transició (1976 - 1986)".

Vegeu, per exemple, l'anàlisi del discurs extret del recull de fragments del diari ABC, de la dècada mencionada, envers la qüestió central:



Com podem extraure, l'abundància de conceptes associats a la violència, com "incidentes", "eta", influeixen sobre l'opinió del lector ja que afegeixen una connotació molt negativa envers l'esdeveniment commemoratiu de la Diada de Catalunya, motivat per determinats motius i interessos polítics a defensar.

Una vegada més, gràcies AntConc i a l'assignatura d'Escriptures Hipertextuals!

3 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. Cert Mònica, l'AntConc i aquesta assignatura ens donarà els seus fruits per a treballs i recerques futures.
    Interessant el teu anàlisi, tot i que no és gens d'estranyar. El més trist, o més empipador, és que si el fessis de fa pocs dies no crec que varies massa

    ResponderEliminar
  3. Jajajaja, molt bona Diana... De fet, ho estic fent... Ja et comentaré els resultats...

    Salutacions!

    ResponderEliminar