domingo, 12 de abril de 2015

Internet i el llenguatge



El naixement d'Internet ha configurat i ampliat noves metes comunicatives i ha satisfet la necessitat de l'actual Societat de la Informació, que precisa d'una actualització constant de coneixement, de la informació que rep en forma d'allau per diversos canals de forma quotidiana i pràcticament de forma incoscient.

En aquesta direcció, cal apuntar que a més, Internet, ha creat nous móns i llenguatges, entorns virtuals amb llenguatges propis, per exemple, dins el terreny lúdic. La creació de nous llenguatges és important ja que crea noves cultures cibernètiques, i perquè no, urbanes que fant patent aquesta gran diversitat que integra el món. Internet, també ha modificat la nostra forma de concebir la comunicació, ara d'una forma massiva i global el món s'informa de forma simultània; el llenguatge, no obstant, també ha patit alteracions adaptant de forma constant nous mots provinent del món tecnològic i informàtic.

Sens dubte, estem davant d'una revolució que marcarà una època. Potser parlem del trencament definitiu amb l'era moderna per endinsar-nos de ple a l'era digital. Un temps on no hi ha fronteres comunicatives i on tothom té reflectida a la xarxa la seva identitat i on pot manifestar la seva opinió de forma lliure o informar-se sobre els seus interessos. L'autor i llingüísta britànic David Crystal, a la seva obra El lenguaje e Internet, destaca el següent fragment: "Aunque me gusta la metáfora de `aldea glogal´, la mayor parte del tiempo Internet no funciona así. Con respeto a las relaciones humanas, se parece más a un catálogo gigantesco de barrios distintos donde la gente con intereses comunes puede compartir información, trabajar junta, contarse historias, bromear, debatir sobre política, ayudarse mutuamente o jugar". Extraiem també de la conclusió de Crystal, que Internet afecta a tot: a informar-se, a treballar, a explicar, a debatre, a ajudar, a jugar, etc, tal com el mateix autor ens pretèn mostrar de rerefons. Senzillament, ha suposat un canvi en el llenguatge perquè també ha estat una transformació profunda en la concepció comunicativa de l'ésser humà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario