jueves, 14 de mayo de 2015

Concordances a AntConc

A publicacions anteriors havia mostrat com el programa AntConc facilitzava la tasca de recompte de paraules, per tal d'observar si predominen determinats mots o connotacions al llenguatge emprat (especialment si aalitzem textos de temes controvertits, com de política...).

Ara, mitjançant l'elaboració del treball final d'aquesta assignatura estic analitzant lexicomètricament 3 blogs feministes, i vull mostrar, en aquesta ocasió, com el programa AntConc no sols facilitza la tasca abans mencionada, sinó que cerca la paraula que volguem dins a tots els textos i la mostra dins el context de cadascun. Vegem la següent imatge:


Com podem observar a la part esquerra del programa, hi ha els nou textos carregats que estan sotmesos a l'anàlisi. Són nous textos recollits de 3 blogs de caràcter feminista: Feminista, gorda y peluda; Feministes de Catalunya i 12 causas feministes. Són textos escollits a l'atzar, i una de les paraules més predominants és "mujer"(prèviament he realitzat el recompte de la freqüència de les paraules, mitjançant la pestanya "Word List", funcionament de la qual ja he publicat amb anterioritat).

És interessant veure en quins contextos apareix a cada publicació seleccionada, aquesta paraula. Per a poder realitzar aquesta acció hem de dirigir-nos a la pestanya "Concordance" i indicar la paraula que pretenem "contextualitzar" a l'apartat "Search Term". A continuació prenem "Start" i podem realitzar l'anàlisi desitjada.

Fins aviat!


No hay comentarios:

Publicar un comentario