El panorama en xarxa ha evolucionat de forma molt notable els darrers anys. Les primeres pàgines web, ara ja obsoletes ja sigui per la forma, contingut o descalificació per motius del pas del 1.0 al 2.0 i 3.0, eren composades normalment per empreses especialitzades en la creació d'aquests formats tant complicats web, html, etc.
Tota aquesta complexitat sembla que decreix a partir de l'any 1999, quan l'empresa Blogger inicià la seva activitat virtual i posant de relleu una nova moda: el fenòmen del blog. La creació del blog no sols permetia a un usuari, particular o no, gestionar els propis continguts de forma senzilla sense necessitat de recòrrer a un especialista informàtic o de xarxes, sinó que també ho feia de forma totalment gratuïta!.
Aquesta emergència de noves empreses que ofereixen serveis a usuaris particulars i que es nodreixen de la publicitat van experimentar el seu auge definitiu sense retorn durant els primers anys de la dècada de 2000. Des d'aquest moment sorgeixen també les xarxes socials com Facebook també de caràcter gratuït per l'usuari, però que es finança a través dels continguts publicitaris que mostra la pàgina.
Com a un profund acostament a l'estat de la qüestió recomano la lectura del llibre Los Blogs, d'Enric Bruguera. Tracta tota aquesta evolució fent menció a les empreses participadores d'aquest "boom" social que inicià i que està consolidat i ben arrelat a les nostres vides. És molt interessant veure com són aquestes innovacions les que plasmen de forma definitiva tot el que emprem ara mateix: xarxes socials, aplicacions de tot tipus, fòrums, etc. i tot sense cap cost per l'usuari. Com més ha avançat la tecnologia més s'ha acostat a tothom, esvaint fronteres econòmiques o de limitació de coneixements: un blog el pot crear un usuari bàsic en coneixements informàtics, no requereix de d'alta experimentació ni coneixement en la matèria per crear un blog.
Sens dubte, molt interessant.
Salutacions,
No hay comentarios:
Publicar un comentario